Smak wielokulturowej Warszawy – warsztaty kulinarne
Po odzyskaniu niepodległości w nowej Polsce zmieniło się wszystko – także kuchnia. A Warszawa stała się stolicą nie tylko kraju, ale też smaku.
Posmakujmy niepodległości lat 20. i 30. XX wieku. Kuchnia polska po 1918 roku to bogata mieszanka różnych tradycji kulinarnych, gustów, możliwości i mód. Dowiemy się, jaką transformację przeszła kuchnia w tamtych czasach, oraz zastanowimy się, co w niej zostało ze spuścizny kuchni staropolskiej. Następnie pod okiem profesjonalnych kucharzy i z pomocą edukatorów przygotujemy dania według przepisów z książek z początku XX w. Na koniec zasiądziemy do stołu, aby skosztować wspólnie przygotowanych potraw.
Zajęcia szczególnie polecane uczniom szkół gastronomicznych.
Zajęcia szczególnie polecane uczniom szkół gastronomicznych.

Najważniejsze informacje
Terminy:
poniedziałek-piątek
Godzina
9.30 lub 13.00
Miejsce:
Villa Intrata
Miejsce zbiórki:
Kasa
Bilety:
Materiały:
- naczynia, narzędzia oraz produkty do przygotowania dań, wspólny posiłek
- produkty i narzędzia do przygotowania dań, czapki kucharskie, fartuchy, jednorazowe rękawiczki, wspólny posiłek, przepisy i dyplom (dla grupy)
Pamiętaj
- Podczas warsztatów nie zwiedzamy pałacu.
- Przy rezerwacji poinformuj o alergiach pokarmowych.